Hong Kong - Krems - Denmark

@stpalitov #patokolusvetot

Писма до мојот град

Tokyo

@nikolaancevski #patokolusvetot

#patokolusvetot

Срце

Скриено Скопје

Автор: Невена Цветанова

Музиката е мојата мисла

Pop Up #2, игриво и groovy

Pop Up во бело-сино

Своја меѓу светови

Heartbeats Only

(Тип)ографија

1
1

Испадна сосем спонтано…

Собравме едно 10-на ликови: наши „деца“, пријатели и доброволци кои патем ги сретнавме, за прв пат. Добивме и доста „корпи“, особено од девојчиња, а повеќето од неупатените кои учествуваа беа во прашалници… „што (и за што) е ова“?! – До некаде бевме и ние самите, бидејќи немавме кристално јасен концепт за завршницата. Идеjата беше кратко видео кое, до некоја мера ќе го долови духот на скопјани и градскиот живот, од аспект на личниот стил и мода, што воедно се поистоветува и со самата мисија на сајтот.

На сите нив им дадовме да прочитаат по една, две реченици, надвор од контекстот во кои се кажани, кои засебно немаат никаква смисла. Речениците се всушност цитати кои ги избравме ама баш на тепка, кажани лично од ликовите врз кои се базираат приказните што ќе ги сретнете на „Скопје се носи“. На крајот, испадна следниов видео запис, за кој последно, ќе го цитираме и нараторот на сајтот: „Празник на очиве и мелем за душава!“ :)

"„Стилот е битен и ја карактеризира на прв поглед личноста. Кажува по некој збор и пред таа вистински да прозбори.“"

− Приказната за „Елен“

"„Слободното време го поминувам со пријателите низ скопските улици. Летно време возиме точаци и ги поминувамe сите ќошеви, сретнуваме нови луѓе и се дружиме.“"

− Сонце во Таурус

"Секогаш се погодувало да бидам опкружен со луѓе кои на некој начин се бават со музика..."

− Со почит
АРХИВА

November 13, 2017

Писма до мојот град

November 12, 2017

October 31, 2017

Фоткава ја сликнав во музеј. Девојките ги приметив веднаш кога влегов нo имаше и други луѓе па чекав сите да си заминат за да ги сликам сами. Јапонките често знаат да облечат кимоно, да се дотераат, паралелата кај нас би била како кога девојките имаат желба да облечат штикли. А мене ми се допадна контрастот, портрет на две јапонки во традиционален outfit, пред модерно Токио, модерен свет.

#patokolusvetot

October 31, 2017

Срце

October 3, 2017

Порта на сочувани тајности

August 13, 2017

Музиката е мојата мисла

July 30, 2017

PopUp #2, игриво и groovy

June 19, 2017

Pop Up во бело-сино

June 18, 2017

A little bit of Coco(a) never hurt nobody

May 11, 2017

Прво кај некого ја приметувам посебноста. Секој си е различен. Како порака би рекла: Секој да изгради свој простор, вибрација од свои мисли.

„Своја меѓу светови“

April 30, 2017

(Тип)ографија

April 9, 2017

#skopjesenosi

banner-gorska