Која беше Вашата прва реченица на тема „Есен“ во расказот што требаше да го напишете за домашна работа во 4то одделение?! :) Како ја доживувавте есента, како ја персонифициравте во недостаток на зборови но во изобилије на наивност и детска фантазија?! :)

Темата е есен, воздухот е во потполност есенски студен, лисјата на земја, падна и првата слана. Боите се раскошни златно жолтеникави, бордо-кафени со доза на меланхолија. Кои се вашите бои, вашето омилено скопско ќоше на есен, вашиот препознатлив есенски изглед и парчето што едвај чекавте да го наврете, вашата идеја за идеален есенски ден?! – Барем денес е лесно, доволна е една фотка од мобилен, еден хаштаг и ете! – Сите есенски мотиви на едно место! Совет: сепак, задржете ја детската имагинација, без оглед на темата на денот и годишните времиња! ;)

На тема „Есен“ избравме наметка со етно- ќилимски мотив, „Bill Murray“ фазон на плетено капче, модро-сини разресени  фармерки над глужд и чевли како оние на вашата fancy-stylish баба од омилената фотографија што сакавте да ги наследите, но таа не се сеќава каде завршиле. – И ете! Совршенo ретро, совршено модерни, совршен есенски styling! И една прекрасна тераса во Козле „со душа“, свртена на запад кон Шара, на југ кон Водно!

Благодарност до Springfield и Bata за целиот outfit, до семејството Лукиќ за терасата во недела попладне и до Оринж за друштвото и позерајот!  :)

П.с. Споделете го вашиот есенски омилен outfit под хаштаг #skopjesenosi! ;) 

Наметка-палто Springfield: 2.190 денари

Бела маица со навезени рабови Springfield: 1.990 денари

Фармерки Springfield: 1.990 денари

Плетена капа Springfield: 890 денари

Ланче Springfield: 790 денари

Јакна Bata: 4.990 денари

Чевли Bata: 4.990 денари

Чанта од превртена кожа Bata: 5.690 денари

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Spread the love
  • 19
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply