Ви текнува на оној момент кога ќе се поднапиете и ќе ставите ремен околу главата затоа што тогаш ви изгледа забавно… не? Па, ниту јас, но во Париз во 1960-тите, очигледно не морало да си пијан за да мислиш дека ремените за глава прават да изгледате кул.

Од длабочините на интернетот, од еден скапоцен магазин LIFE ископавме некои трендови „директно од Париз“ во 60-тите години на минатиот век. Тие луди парижани биле толку авангардни, нели? Да погледнеме…

Но, колку оригинални биле некои од другите „париски трендови“?

Инспирирани од:

Инспирирани од:

Инспирирани од:

И зошто повеќе моделите не позираат на овој начин:

Инспирирани од:

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply