Се работи за еден од најпрепознатливите постери во светот, меме на интернет што се објавува по илјадници пати, а сепак – дали знаеме всушност каква е приказната поврзана со истото?

Ова одлично видео нè подучува за потеклото на постерот од воено време и како всушност бил изгубен и занемарен сè до 2000 кога повторно бил откриен во стара, правлива кутија во една симпатична книжарница за стари книги во Северот на Англија.

https://www.youtube.com/watch?v=FrHkKXFRbCI

Wow! Дали би сакале да ја посетите книжарницата „Barter’s books“ и да седнете во сопчињата со шолја чај до вас, покрај камин, со стара книга? Изгледа како рај на носталгични богатства.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply