Дали сте го запазиле оној француски “ambiance” што лавиринтот на чаршијата вешто и мудро го крие по скриените сокачиња?! – Навидум трошни, куќи, фасади, катанци на портите, стари велосипед-приколки… магични. На неколку педи од скопскиот „Moulin Rouge“, во име на Absinthe во „ситните“ часови.

Патем, и една сезонска проблематика: знаете ли колку беше тешко да се најдат тигрести лалиња во Скопје изминативе 2-3 недели? Не жолти, не црвени и не идеалните хибридни холандски лалиња, идентични едно на друго, со неверојатно совршена форма и лаванда нијанса и униформирана цена… – Не. Оние природни лалиња, секое поинакво од тоа до него во градината, во букетот. Простодушно но благородно убави, какви што ги крадевме како деца од дворовите на не баш омилените баби низ комшилук. – На пролет. Пролет е во чаршија, пролет е во Скопје. Лалињата веќе прецветаа.

Пролет, J’taime!

Replay маица 5.990 ден.

Replay машки елек 5.390 ден.

Maison Scotch панталони 5.390 ден.

Diesel очила за сонце 8.100 ден.

Bata чевли 4.990 ден.

Bata чанта 2.890 ден.

                                     

Spread the love
  • 1
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply