Сакам да ви претставам еден „Скопје се носи амбасадор“, сам по себе, како што се вели, „другата страна на медаљата“.

Спротивно од идејата „експонирано“ но исто толку соодветно „градско“, скриено фино-избрусено рубинче во свое меурче, на кое погледи му се радуваат на сите убави места и забави кои ви паѓаат на памет во градов. На првото „Здраво“ таа е манекенска става, на првиот муабет еманципирана до небо, сосем нормална и природна. Често со statement парче на себе, #streetstyle од последната светска модна недела, негува „мода“ што подранила кај нас.. набљудувате дур да се засрамите во девојката која е префинета дури и во тексасна baggy кошула, очигледно со некоја си своја сопствена чиста и конкретна „линија“. Знае да се носи во магионичарски капут со идеалните Оxford кафени чевли на неа, понекогаш пак како дама со шеширчиња…одненадеж се судрувате со докторката во поцепани фармерки и сребрена сандала-римјанка сред метежот на клиника! Стои исправена наспроти стереотипите за доктор, побивајќи ја првата асоцијација за тетката во бел мантил и стерилна речиси „шуби-дуби“ појава и нарав! Препознатливата бисерна насмевка од која очи не тргнавте во град всушност припаѓа на неконвенционалната докторка која повторно ќе Ве заслепи, освои со својот племенит нарав и придобие со милата ѕвезда. Оние што ја познаваат ќе речат.„Тоа е Деа“.

Spread the love
  • 139
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply