Колку пати ви се случило да се соочите со некаков предизвик или проблем и истиот да го „ставите под тепих”?
Е па, SHARE е младинска иницијатива составена од 7 млади дечки кои имаат една заедничка пасија – спречување на горенаведеното сценарио.
Тие во своето двегодишно постоење се борат за општествена промена преку дестигматизација на менталното здравје.
Преку интерактивни работилници и настани ги поттикнуваат младите да зборуваат отворено за своите проблеми, да развијат емпатија и сочувствуваат со останатите, но и да станат свесни за последиците/side effects-от кои произлегуваат од премолчување на чувства, грижи и проблеми.
„Oбични“, но ретки. Всушност, необични со план и иницијатива кои ги грабнале искуствата и одлучиле да тргнат на патот кон SELF-MADE PEOPLE, проследено со многу благородна цел и екстра труд, поттикнувајки секого, да го стори истото. Сега и кај нас, со задоволство ни share-наа неколку совети за ментално здравје. :)
1. Мартин, за мотивацијата:
2. Бодан, за среќата:
3. Вера, за времето посветено на самите себеси:

4. Деа, за оптеретувањето со тековни информации:

 

5. Еми, за отворен пристап кон проблемите:

Со каков и проблем да се соочувате, слободно споделете го со нив, заследете ги на нивниот профил на „Инстаграм“, @share.initiative и make a bigger impact by sharing this article :)

*Благодарност до Ивона за текстот погоре.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply