Од авторски аспект, граѓански и автобиографски, од жабја или птичја, перспектива, сакаме да евидентираме колку е можно повеќе исконски ќошиња, да меморираме „спомени-ци“, да зачуваме графити, тревници, ширинки и „кровови без кров“ каде без препреки циркулира воздухот, макар и смогосан. – Скопски е! Скопски се мотивите, струењата, и градот во кој „Скопје се носи“.

Една од нив, среде градот – толку скопска – со сите центарски адути е отворената тераса во ГТЦ.   – Необјасниво магична.

 

Во чест на терасата и „во тон“ со неа и строгиот центар, „Скопје се носи“ во сиво-црни тонови: неодолив „футуризам“ од чевла, бела кошула за по „строги“ деловни пригоди, елекот пак е „шмекот“ за опуштената after-work party!

П.с.: Карирано е сè уште актуелно! На страна панкот, апсолутно е префинето и дамски! ;)

Кошула Springfield – 1.990 денари

Панталони Springfield – 1.990 денари

Елек Springfield – 3.390 денари

Шал Springfield – 1.390 денари

Ланче Springfield – 990 денари

Чевли Bata – 6.290 денари

Чанта Bata – 3.490 денари

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Spread the love
  • 6
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply