Почни со диско и фанк, откриј ги подобро 90-тите хип-хоп и ар-енд-би, не се плаши од модерните инди денсови и тек-хаус, листата продолжува па така и оваа моја музичка авантура, која сè уште е на самиот почеток.

Јас мислам дека многу добра музика е направена од различни жанрови, за да може да се одвои еден доминантен жанр како најдобар. Сите се еднакво заслужни за почит.

Така јас, еден ден ја погледнав мојата музичка колекција и сфатив дека припаѓам на онаа помала и ќе речам, запоставена група на диџеи. Станува збор за всушност, не толку позната кај нас опен-формат категорија. Категорија која не нè ограничува и ни дозволува да измешаме, надвор од маргините. Тоа е тоа што му треба на нашево Скопје. Како во музуката така и во личниот стил.

Сонувам за правење музика, сортирање на плејлисти и диџеј сетови. Сега засега во спалната соба.

Јас сум Пеџа и сметам дека (барем засега) сум на вистинскиот пат…

Okay, say no more!

– Добро истражување на сите жанрови музика

– Острење на слух во домашна атмосфера

– Острење на слух во атмосфера во кафич

– Острење на вкус во диско атмосфера

– Мали, но битни обожаватели

– На печалбарство во странство

– Еден DUPER x Maroon 5 – Girls like DUPER (itarpeja mashup) на youtube (https://www.youtube.com/watch?v=iPGGcLI7UOw)

– Многу „не пуштам српско” на родендени

– Неколку мудри мисли како оваа

(https://www.youtube.com/watch?v=RYECk0-M2dY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0fSw3pRLQoNRPUC-4b6ZGNEdH8LhzJF8wmwIUXfQvLualQ_N_GT0a_Ttg)

Три години подоцна…

  1. Oпрема од печалба :)

2. Кул, необична визитка

3. Супер стилче

Ииии после денови и ноќи поминати во работна атмосфера, благодарение на оваа опрема, хавајскава крагна и бесна ретро наочара… „NuDisco Afterwork session” за вас дами и господа.

Душата на миксов е диско ритамот. Генерално, модерна измешана со постара денс музика. Опушта, после напорен ден или недела. Слушнете ја…

А, еве нешто и за секој ден од престојнава недела.

Зoшто да не, „Еvery night is a club night” – Итар Пеџа

https://soundcloud.com/user-370325354

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •   

Leave a Reply